Δελτίο Τύπου της Συνάντησης στο Πανεπιστήμιο Offenburg

Στις 25 και 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας και του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών Offenburg στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας. Η συνάντηση συνεργασίας έλαβε χώρα μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του παραπάνω Πανεπιστημίου Prof. Dr. -Ing. Dr. h. c. Winfried Lieber και την ευγενική διαμεσολάβηση του πρώην Δημάρχου της πόλης Aachern κ. Reinhart Köstlin και του Συνδέσμου "Ελληνο-Γερμανική Συνέλευση, DGV". Το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν οι καθηγητές Μωυσιάδης Αναστάσιος, Αναπληρωτής Προέδρου του Ιδρύματος και Δαυΐδ Κωνσταντίνος, Διευθυντής της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών.

Φωτογραφία από τη  συνάντησης συνεργασίας στο Πανεπιστήμιο του Offenburg (Από αριστερά προς τα δεξιά: Professors Anne Najderek, Andreas Christ, Anastassios Moissiadis, Konstantinos David, και IO Director Birgit Teubner-Jatzlau)

Στόχος της συνάντησης ήταν η επίτευξη ακαδημαϊκής συνεργασίας μεταξύ των δύο Ιδρυμάτων. Κατά τις διήμερες συναντήσεις παρουσιάστηκαν και από τις δύο πλευρές οι δυνατότητες συνεργασίας σε διάφορους τομείς. Συγκεκριμένα εξετάστηκε η συνεργασία των δύο Ιδρυμάτων μέσω της ανταλλαγής φοιτητών τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο, η εκπόνηση κοινών ερευνητικών έργων, η συνδιοργάνωση κοινών θερινών σχολείων και συνεδρίων, καθώς και η ανταλλαγή διδακτικού προσωπικού. Οι εκπρόσωποι των δύο πλευρών διαπίστωσαν ότι υπάρχει σύγκλιση σε μεγάλο μέρος των προγραμμάτων σπουδών των δύο Ιδρυμάτων και η προσβλεπόμενη συνεργασία μπορεί να υλοποιηθεί απρόσκοπτα προς κοινό όφελος. Για το λόγο αυτό οι δύο πλευρές κατήρτισαν σχέδιο συμφώνου κατανόησης (Memorandum of Understanding), το οποίο και θα υπογραφεί το συντομότερο. Τέλος το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας εξέφρασε την πρόθεσή του να προσκαλέσει στις Σέρρες τους εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Offenburg, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σ΄αυτούς να γνωρίσουν από κοντά τις ακαδημαϊκές δραστηριότητες του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.   

Συνημμένα:

Sitemap

Κορυφή σελίδας